våra bästa tips för att rengöra badrummet

Hemstädning – Tips för att rengöra badrummet

Av alla rum i huset är kanske den mest fruktade för någon hushållerska just att rengöra badrummet. Med så mycket bakterier som byggs upp kombinerad med det faktum att många badrum är de rummen flest människor delar på, så är chansen för oreda enorm. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några välbeprövade husstädningstips som gäller för rengöringen av ditt badrum. Jag hoppas att du har fyllt på ditt förråd av vit vinäger…

Tvätta fönster och speglar

Blanda 1/3 kopp vit vinäger med 1/4 kopp rengöringsalkohol i en sprayflaska. Om du behöver ett extra starkt rengöringsmedel kan du lägg till en matsked maskindiskmedel. Applicera frikostigt.

Rengöra badkar och duschar i badrummet

Fläckarna på dina glasdörrar och duschväggar orsakas av alkaliska avlagringar i det använda vattnet. Applicera bilvax på dörrar och väggar. Eftersom både glas och glasfiber är porösa material så förseglar bilvaxet effektivt dess porer, vilket gör rengöringen allt lättare. Applicera vaxet två gånger en gång om året.

Rengör duschar med ett citrusbaserat rengöringsmedel varje vecka. Spray på, vänta ca 10 minuter och torka av. Det finns inget behov av att skrubba när du har en produkt som gör jobbet åt dig.

Skura toaletter

Försöker du komma på ett bombsäkert sätt att bli av med ringen runt toaletten? Än en gång är det de alkaliska avsättningarna som orsakar dessa otäcka ringar. En snabb lösning är att hälla i en eller två koppar vit vinäger i toaletten varje månad.

Diskbänkar

En gång i månaden så kan du hälla en kopp bakpulver och en kopp vit vinäger ner i avloppet. Låt blandningen sitta i en timme och spola sedan med varmt vatten. Under timmen kommer kombinationen att fräta bort majoriteten av resterna i avloppet. Detta kommer också att fungera i avloppen för ditt badkar, dusch och kökshandfat!

Få bort kalkavlagringar på kranar

Vattenavlagringar kommer med tiden att byggas upp runt avrinningsområden och kranar. Placera en papperstrasa som är dränkt i vit vinäger runt kranen. Sätt i proppen och häll ytterligare 1/2 kopp vinäger i handfatet och vänta. Efter ca tjugo minuter, töm ut blandningen och skrubba resten med en styvborstad tandborste.

Mögel i badrummet

Att hålla dig steget före möglet är en uppgift du aldrig kommer ångra. Var sjätte månad eller så bör du spraya taket i ditt badrum med en 50/50 lösning av vatten och väteperoxid. Peroxid är ett säkert blekmedel som du inte behöver oroa dig för att det skall skada dina lungor eller miljön. Kontakta en rekommenderad städfirma i Karlskrona om du behöver städhjälp till bra pris.