tips på att rengöra rottingmöbler

Underhåll- och städtips för dina rottingmöbler

Plastrotting är ett plastmaterial vilket innebär att det är vattentåligt och visar inte smuts lika tydligt som andra sorters möbler. Framförallt om de är mörkfärgade. Men de kan blekas om de står ute i solen för länge, bli ömtåliga och om de har kuddar kan dessa blekas och bli skadade av vädret. Solen kan få vit rotting att bli gul och brun. Dina möblers livslängd hänger på hur väl du tar hand om dem under åren.

Skydda dina rottingmöbler mot väder och vind

Om du kan skydda möblerna när du inte använder dem eller vid dåligt väder så hjälper det. Försök att hålla dem borta från solljus om möjligt och förvara dem på en torr plats så du håller borta mögel från att börja växa på dem. Under vintertid bör du förvara dem inomhus om du kan då det förlänger deras livslängd.

Rengör dina rottingmöbler med mild såpa och varmt vatten

Du vill också undvika att förvara möblerna nära öppna eldar, eldstäder, kaminer eller andra varma saker. Detta då det kan torka ut rottingen och göra den ömtålig. Det är också brandfarligt eftersom rotting är gjort av trä. Om du behöver rengöra dina möbler när de är smutsiga så brukar det räcka med mild såpa och varmt vatten till både möblerna och dynorna. Men om dynorna är extremt smutsiga så låter den bästa sortens rottingmöbler dig ta bort överdragen till dynorna så att du kan tvätta dem på ett försiktigt program i din tvättmaskin eller ta dem till kemtvätten. Alternativt kan du anlita en möbeltvättare som tar hand om hela processen och ångrengör allt.

Rengöringsmedel mot ingrodda fläckar

Några andra hjälpsamma tips om inte mild såpa och vatten fungerar är att hämta trädgårdsslangen och använda ett rengöringsmedel. Låt bara inte medlet verka för länge och se till att skölja av riktigt ordentligt. Om det finns mögel så bör du använda rätt medel mot det men se till att spola av ordentligt. Skulle du få något klibbigt så som kåda från ett träd så kan du använda specialrengöringsmedel. Dessa är egentligen till för att få bort fett eller smuts från båtar. Om de har fått fläckar som du inte får bort med ovannämnda metoder så kan du slipa ner möbeln med sandpapper. Lägg sedan på ny finish för att få ytan skinande blank igen. I vissa fall behöver du måla om möbeln efter att du har slipat ner den.

Underhåll som förlänger livstiden på dina rottingmöbler

Överlag är rotting väldigt tåligt om du tar väl hand om det och genomgår stegen jag nämnt här ovan. Möblerna kommer då hålla länge och hjälpa dig skapa många trevliga minnen där du socialiserar, äter, skrattar och solar vid poolen. Vi hoppas detta hjälper dig ta hand om dina rottingmöbler! Och att du nu blir mer säker i din möbelinvestering som kommer få din uteplats att se fantastisk ut i många år framöver.

Kontakta ett rekommenderat städföretag i Karlskrona om du är i behov utav prisvärd flyttstädning.