Tips på städning

Badrumstädning – Enkla steg för att få ett skinande rent badrum

Badrummet är ett av de viktigaste och mest använda utrymmena i vårt hem. Det är också det utrymme som lätt blir smutsigt och ackumulerar bakterier och ohyra om det inte städas regelbundet och ordentligt. För att hålla ditt badrum skinande rent och fritt från skadliga bakterier, följ denna enkla steg-för-steg guide till badrumstädning.

 • En svamp eller trasor av mikrofiber för att torka av ytor.
 • En toalettborste för att rengöra toaletten.
 • En allrengöring för att rengöra ytor och golv.
 • En toalettrengöring för att rengöra toaletten.

Ta bort alla synligt smuts och skräp från ytor och golv i badrummet. Använd en fuktig trasa eller svamp för att torka av ytor och ta bort eventuell smuts. Se till att du når alla svåråtkomliga områden, som exempelvis bakom toaletten och under handfatet.

Toaletten är en av de viktigaste delarna av badrummet som behöver regelbunden rengöring. Använd en toalettborste och toalettrengöring för att noggrant skrubba både insidan och utsidan av toaletten. Se till att du når alla områden, inklusive under toalettstolen och runt toalettsitsen.

Handfat och kranar kan enkelt bli smutsiga och fläckiga. För att rengöra dem, fukta en trasa eller svamp med allrengöring och torka av ytan noggrant. Använd en tandborste eller bomullspinne för att komma åt svåråtkomliga områden och rengör kranarna med en mild rengöringsmedel för att avlägsna eventuella fläckar och smuts.

Duschen eller badkaret är vanligtvis utsatta för fukt och tvålrester som kan bygga upp och orsaka mögel och kalkavlagringar om de inte rengörs regelbundet. För att rengöra duschen eller badkaret, använd en allrengöring och en svamp eller trasa för att skrubba ytan noggrant. För att avlägsna kalkavlagringar, använd en mild sur rengöringsmedel och skrubba ytan försiktigt.

Möjliga skräp och fläckar kan lätt synas på speglar och fönster i badrummet. För att rengöra dem, använd en fönsterputs och en ren trasa eller papper. Spraya rengöringsmedlet på ytan och torka av den med cirkulära rörelser för att undvika ränder och fläckar.

Genom att följa dessa enkla steg för badrumstädning kan du hålla ditt badrum skinande rent och fritt från skadliga bakterier. Kom ihåg att städa ditt badrum regelbundet för att behålla dess fräschör och hygieniska standard. Fortsätt läsa våra kommande artiklar för mer användbara tips och råd om hemstädning!

Golv och väggar i badrummet är utsatta för mycket smuts och fukt. För att rengöra dem, använd en mopp eller en trasa doppad i allrengöring och torka noggrant av golvet. För att avlägsna fläckar på väggarna, fukta en trasa med mild tvållösning och torka av försiktigt.

Glöm inte att rengöra dina badrumstillbehör, som tandborsthållare, tvåltallrik och andra föremål som används dagligen. Använd en trasa och allrengöring för att torka av dem noggrant och se till att de är fria från smuts och bakterier.

Ventilationssystemet i badrummet kan bli smutsigt och dammigt över tiden. För att rengöra det, använd en dammsugare eller en borste för att ta bort eventuell smuts och damm från ventilationsgallren. Du kan också använda en mjuk trasa fuktad med mild tvållösning för att torka av själva gallret.

Efter att du har städat ditt badrum, avsluta med att spraya en luftfräschare eller använda doftpinnar för att lämna en fräsch doft i rummet. Detta kommer inte bara lämna ditt badrum doftande gott, utan också hjälpa till att neutralisera eventuell obehaglig lukt.

Hoppas dessa steg har hjälpt dig att få ett skinande rent badrum! Fortsätt njuta av ett fräscht och hygieniskt badrum genom att regelbundet städa och underhålla det. Om du letar efter fler tips och tricks för hemstädning, tveka inte att kolla in våra kommande artiklar!

tips för att städa köket mer effektivt

Städa köket – Riktlinjer och tips för ett kök som är enklare att rengöra

Denna artikel ska förklara hur du kan förbättra och därmed göra köket enklare att städa. Tips från våra duktiga städare i Karlskrona.

Börja med enkel planering för ditt kök

Att göra om ditt redan existerande kök på olika sätt, både estetiskt och funktionellt, kommer att vara en pågående ansträngning. Du kan ta hand om det redan tillgängliga utrymmet genom att arbeta med nya sätt att få det att fungera på. Huruvida du vill ha ett traditionellt utseende med mycket bänkskivor och liknande val är upp till dig. Du kan dock göra en skillnad genom att använda något nytt och förbättrat, en annan uppsättning apparater exempelvis, samtidigt som sakerna behöver vara praktiska och enkla att använda.

Att utnyttja ditt förvaringsutrymme bättre

Ett av de vanligaste misstagen kan vara bristen på lagringsutrymme. Om du däremot har mycket mer än köket egentligen behöver, måste du förändra detta för att optimera balansen. Överskåp som utnyttjar allt tillgängligt väggutrymme, liksom andra mer kreativa och innovativa sätt kan vara ett bra sätt att säkerställa att du har gott om förvaring för dina behov. När du avlägsnat onödiga saker kan du göra ett enklare val angående förvaringsutrymmen.

Håll köket väl upplyst

Köket behöver mycket belysning för att fungera rätt och du måste göra detta till en prioritet i dina inredningsplaner. Belysning är ett nödvändigt steg eftersom du kommer att hålla dig själv från att oavsiktligt skära dig i fingret. För att inte tala om att du kan se maten du lagar mat bättre och därmed slippa misslyckas. Detta är något du kan göra utan alldeles för mycket arbete, genom att helt enkelt använda vägglampor, kreativa ljuskronor vid behov och takbelysning för dina bänkar. Håll ljuset kraftfullt så att du inte får problem med sikten!

Att välja rätt ytor

Om du vill ha ett kök som inte bara är enklare att göra sysslorna i, men mer användbart på lång sikt, måste du fokusera på att använda rätt material för att få det att hända. Även om de flesta köken på marknaden har kakel som en del av sin installation, är inte det nödvändigt. Det finns många material och lösningar du kan använda som skulle göra samma jobb utan att vara till för mycket besvär.  Så kallat ”Backsplashglas”, vinyl och andra är utmärkta och flexibla sätt att hantera allt detta på ett enkelt sätt.

Håll dig borta från traditionella bänkskivor

Det skulle vara en bra idé att hålla dig borta från de vanliga bänkskivorna om du kan hitta bättre lösningar som rostfritt stål, laminat, kvarts och andra liknande ytor som skulle ge ett riktigt bra utseende. De kommer inte att kräva så mycket skrubbande och kommer att sakna injekteringslinjer. Granit är också en riktigt bra lösning tack vare dess enkla rengöring och behovet av enstaka användning av tätningsmedel. Den större storleken kommer också att resultera i ett bra arbetsområde som du inte behöver oroa dig för alls.

Att göra ett bättre backsplash

Det backsplash-material du använder måste också göras med lågt underhåll i åtanke och lite enklare rengöring också. Material som går i ett ”stycke”, som så kallad ”back painted glass”, vilket är glas målat på enbart en sida, hjälper också till att ta bort injekteringslinjerna helt från din design. Du kan använda kvarts och laminat och andra billigare tillvägagångssätt. Dessa är mycket enklare att hålla rent än mosaik av något slag. Om detta är ditt val får du ett unikt och vackert utseende i ditt kök som också har en praktisk fördel.

Satsa på bättre golv

Det är en bra idé att prioritera ett bättre golv som inte behöver mer än en fuktig mopp för att hållas ren. Linoleum, vinyl och marmoleum är bra val för detta ändamål. De kräver inte alltför mycket arbete för att bli rena. Trägolv kan hantera enkel rengöring med en fuktig mopp eller en dammopp också. Men du måste torka bort eventuella spill omedelbart för att förhindra skador, så att du kommer att torka mycket oftare än du tror. Å andra sidan kommer ovan nämnda material att vara mycket mer användbart på lång sikt och kommer därtill att behöva mindre underhåll.

tips på att rengöra rottingmöbler

Underhåll- och städtips för dina rottingmöbler

Plastrotting är ett plastmaterial vilket innebär att det är vattentåligt och visar inte smuts lika tydligt som andra sorters möbler. Framförallt om de är mörkfärgade. Men de kan blekas om de står ute i solen för länge, bli ömtåliga och om de har kuddar kan dessa blekas och bli skadade av vädret. Solen kan få vit rotting att bli gul och brun. Dina möblers livslängd hänger på hur väl du tar hand om dem under åren.

Skydda dina rottingmöbler mot väder och vind

Om du kan skydda möblerna när du inte använder dem eller vid dåligt väder så hjälper det. Försök att hålla dem borta från solljus om möjligt och förvara dem på en torr plats så du håller borta mögel från att börja växa på dem. Under vintertid bör du förvara dem inomhus om du kan då det förlänger deras livslängd.

Rengör dina rottingmöbler med mild såpa och varmt vatten

Du vill också undvika att förvara möblerna nära öppna eldar, eldstäder, kaminer eller andra varma saker. Detta då det kan torka ut rottingen och göra den ömtålig. Det är också brandfarligt eftersom rotting är gjort av trä. Om du behöver rengöra dina möbler när de är smutsiga så brukar det räcka med mild såpa och varmt vatten till både möblerna och dynorna. Men om dynorna är extremt smutsiga så låter den bästa sortens rottingmöbler dig ta bort överdragen till dynorna så att du kan tvätta dem på ett försiktigt program i din tvättmaskin eller ta dem till kemtvätten. Alternativt kan du anlita en möbeltvättare som tar hand om hela processen och ångrengör allt.

Rengöringsmedel mot ingrodda fläckar

Några andra hjälpsamma tips om inte mild såpa och vatten fungerar är att hämta trädgårdsslangen och använda ett rengöringsmedel. Låt bara inte medlet verka för länge och se till att skölja av riktigt ordentligt. Om det finns mögel så bör du använda rätt medel mot det men se till att spola av ordentligt. Skulle du få något klibbigt så som kåda från ett träd så kan du använda specialrengöringsmedel. Dessa är egentligen till för att få bort fett eller smuts från båtar. Om de har fått fläckar som du inte får bort med ovannämnda metoder så kan du slipa ner möbeln med sandpapper. Lägg sedan på ny finish för att få ytan skinande blank igen. I vissa fall behöver du måla om möbeln efter att du har slipat ner den.

Underhåll som förlänger livstiden på dina rottingmöbler

Överlag är rotting väldigt tåligt om du tar väl hand om det och genomgår stegen jag nämnt här ovan. Möblerna kommer då hålla länge och hjälpa dig skapa många trevliga minnen där du socialiserar, äter, skrattar och solar vid poolen. Vi hoppas detta hjälper dig ta hand om dina rottingmöbler! Och att du nu blir mer säker i din möbelinvestering som kommer få din uteplats att se fantastisk ut i många år framöver.

Kontakta ett rekommenderat städföretag i Karlskrona om du är i behov utav prisvärd flyttstädning.

våra bästa tips för att rengöra badrummet

Hemstädning – Tips för att rengöra badrummet

Av alla rum i huset är kanske den mest fruktade för någon hushållerska just att rengöra badrummet. Med så mycket bakterier som byggs upp kombinerad med det faktum att många badrum är de rummen flest människor delar på, så är chansen för oreda enorm. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några välbeprövade husstädningstips som gäller för rengöringen av ditt badrum. Jag hoppas att du har fyllt på ditt förråd av vit vinäger…

Tvätta fönster och speglar

Blanda 1/3 kopp vit vinäger med 1/4 kopp rengöringsalkohol i en sprayflaska. Om du behöver ett extra starkt rengöringsmedel kan du lägg till en matsked maskindiskmedel. Applicera frikostigt.

Rengöra badkar och duschar i badrummet

Fläckarna på dina glasdörrar och duschväggar orsakas av alkaliska avlagringar i det använda vattnet. Applicera bilvax på dörrar och väggar. Eftersom både glas och glasfiber är porösa material så förseglar bilvaxet effektivt dess porer, vilket gör rengöringen allt lättare. Applicera vaxet två gånger en gång om året.

Rengör duschar med ett citrusbaserat rengöringsmedel varje vecka. Spray på, vänta ca 10 minuter och torka av. Det finns inget behov av att skrubba när du har en produkt som gör jobbet åt dig.

Skura toaletter

Försöker du komma på ett bombsäkert sätt att bli av med ringen runt toaletten? Än en gång är det de alkaliska avsättningarna som orsakar dessa otäcka ringar. En snabb lösning är att hälla i en eller två koppar vit vinäger i toaletten varje månad.

Diskbänkar

En gång i månaden så kan du hälla en kopp bakpulver och en kopp vit vinäger ner i avloppet. Låt blandningen sitta i en timme och spola sedan med varmt vatten. Under timmen kommer kombinationen att fräta bort majoriteten av resterna i avloppet. Detta kommer också att fungera i avloppen för ditt badkar, dusch och kökshandfat!

Få bort kalkavlagringar på kranar

Vattenavlagringar kommer med tiden att byggas upp runt avrinningsområden och kranar. Placera en papperstrasa som är dränkt i vit vinäger runt kranen. Sätt i proppen och häll ytterligare 1/2 kopp vinäger i handfatet och vänta. Efter ca tjugo minuter, töm ut blandningen och skrubba resten med en styvborstad tandborste.

Mögel i badrummet

Att hålla dig steget före möglet är en uppgift du aldrig kommer ångra. Var sjätte månad eller så bör du spraya taket i ditt badrum med en 50/50 lösning av vatten och väteperoxid. Peroxid är ett säkert blekmedel som du inte behöver oroa dig för att det skall skada dina lungor eller miljön. Kontakta en rekommenderad städfirma i Karlskrona om du behöver städhjälp till bra pris.

anlita en billig städfirma för städningen

4 anledningar till varför du borde anlita en städfirma

Älskar du att städa? De flesta gör inte det, men det finns dock några få där ute som ändå gillar det. Men de flesta utav oss skruvar nog på oss av bara tanken på att städa, oavsett om det redan är en daglig rutin. Fler och fler har upptäckt friheten med att anlita en städfirma för att städa hemma en eller två gånger i veckan så man själv slipper städa. Det finns en hel del goda anledningar till varför du borde anlita en städfirma till din städning. Dessa är:

Därför är det bra att anlita en städfirma

–        Du har inte tid att städa. Att städa hemma tar i genomsnitt åtta timmar varje vecka. Det är åtta timmar som du hade kunna spendera med dina barn, tränat eller utfört en annan produktiv aktivitet.

–        Du har inte uthålligheten för att städa på djupet. Att städa på djupet tar till och med mer tid är den vardagliga städningen. Även om du kanske inte behöver en städfirma att komma och städa varje eller varannan vecka, så behöver du kanske lite hjälp med städningen på djupet, eller hur? Oavsett om att det är att rengöra heltäckningsmattor, putsa fönster eller få huset fint innan högtiderna är det värt det pengamässigt att anlita hjälp, samt att det tar bort lite av tyngden på dina axlar.

–        Du är för trött eller för sjuk för att städa. Kanske är du inte i en fysisk hälsa som tillåter dig att städa som du skulle vilja. Eller kanske så lider du av en sjukdom på sistone som hindrat dig att städa upp som du brukar. En professionell städfirma kan kännas som en skänk från ovan dessa gånger när du själv inte han utföra dina hushållssysslor och samtidigt inte vill halka efter på städfronten.

–        Att anlita städhjälp har aldrig varit så prisvärt. Tvärt om vad många tror så klarar de flesta budgeter av att anlita en städfirma nu för tiden. Du behöver inte tjäna massor med pengar eller vara rik för att anlita hjälp.

Professionella städfirmor är billigare än någonsin förr, och att hitta en erfaren och betrodd städare är oftast rätt så enkelt.

På grund av detta så har fler och fler börjat anlita städfirmor för städningen i hemmet, allt emellan en gång i veckan djuprengöring till en varje dags uppstädning.

Finns det inte nog med tid för att städa? Erbjud jobbet till någon annan! Att anlita en städfirma är inte så dyrt som du tror, de flesta har en prisnivå som nästan alla har råd med!

Detta är bara några av anledningarna till varför att anlita en städfirma för städningen i hemmet är en bra idé. Varje person som har ett behov av städtjänster har dessutom också sina egna anledningar till att anlita en kompetent och pålitlig städfirma.

bra flyttips från erfarna flyttfirmor

Användbara tips för en lyckad flytt

Det är ett obestridbart fakta att flytta från ett ställe till ett annat inte är det lättaste. Det brukar innebära en hel del stress då man måste leta efter både en pålitlig och samtidigt billig flyttfirma. Satsa hellre på pålitlig än billig då de har god erfarenhet av varje steg på vägen, från packning, till lastning och transport plus mycket mer. Flyttarna är utbildade i sitt jobb och är verkligen experter på att flytta. Så för en säker och lyckad flytt satsa på en flyttfirma med erfaren personal. Nedan följer några tips från flyttfirmorna själva som kan komma väl till pass då du själv ska flytta.

Smarta flytt-tips från flyttfirmor

 • Gör en plan innan du flyttar: Man bör ha sin planering för sin flytt redo i god tid innan flyttdagen och den bör vara verklighetstrogen. Man bör ha med offerten från flyttfirman och planera för oförutsedda utgifter. Om man planerat väl innan flytten så slipper den bli så stressig.
 • Gör en lista på dina saker: Man bör göra en lista med olika kategorier på de saker man har och ska flytta, och på om de är ömtåliga eller inte. Efter den listan kan man sedan packa som sig bör. Ömtåliga tillhörigheter behöver särskild paketering.
 • Det är värt det att satsa på paketeringsmaterial av hög kvalité: Ju högre kvalité på paketeringsmaterialet desto mer skyddar det dina saker. Välj aldrig det billigare alternativet endast baserat på priset, utan gå efter kvalitén. Flyttkartonger av standardkvalité erbjuder gott skydd under en flytt.
 • Märk flyttlådorna väl: Om man märker sina kartonger väl med vad som är i kommer flytten bli mycket enklare. Många flyttfirmor erbjuder också etiketter gratis eftersom det också hjälper dem när de ska lasta i och lasta ur flyttbilen.
 • Klimatsäker packning: Man måste tänka på väder och vind då man packar sina saker. Det finns vattensäkra alternativ för till exempel elektronik.
 • Tänk på utrymmet: Försök att packa så bra som möjligt och utnyttja allt utrymme i kartongerna. Försök alltid att fylla upp tomrum då det många gånger kan hjälpa dig att spara pengar då du flyttar.

Dessa ovanstående flytt-tips kommer från pålitliga och erfarna flyttfirmor och kommer säkert att hjälpa dig att göra din flytt både säker och lyckad.

Fyll i formuläret på sidan gör en kostnadsfri offertförfrågan om du behöver hjälp med flyttstäd i Karlskrona.

rengöringstips på hur du får bort mögel på kläderna

Mögel på kläder – Så får du bort det

Mögel livnär sig på organiska material. På den listan finns trä, läder, papper och till och med textiler. Och eftersom kläder är gjorda av textiler så är de som väntat väldigt mottagliga för mögeltillväxt. Detta gör att ta bort mögel är en process som även måste genomföras på klädesplagg.

Hur man får bort mögel från kläder

Att ta bort mögel från kläder är att skydda dig själv. Som du kanske redan vet så kan mögel orsaka sjukdomstillstånd. Vissa av dessa är irritationer i ögon, näsa och lungor, astma och allergier. Om du har mögel i kläderna är du närmare faran än du kanske tror.

Förutom hälsoriskerna så finns det många andra anledningar till varför du bör ta bort mögel från kläder. Alla dessa anledningar måste övervägas och tas med i beräkningen. Att veta om de alla kan göra dig medveten om hur viktigt det faktiskt är att få bort möglet från kläderna effektivt och på rätt sätt. Så, vilka är då de andra anledningarna?

För det första, mögel drar ner utseende på plagget. Det får textiler att se gamla och negligerade ut. En skjorta som är några månader gammal kan förvandlas till en gammal trasa om inte en ordentlig rengöring av möglet görs.

För det andra, mögel lämnar en äcklig stank på textiler. Detta märks särskilt om tvättade textiler lämnas i tvättmaskinen efter att de tvättats. Den mustiga luften är helt enkelt enerverande och gör det rätt pinsamt att ha kläderna på sig.

Den tredje, och förmodligen värsta, effekten som mögel har på kläder förutom hälsoriskerna, är att de kan göra att textilen ruttnar. Som sagt innan, mögel livnär sig på organiskt material, inklusive textiler, och det växer väldigt snabbt i särskilt varma eller fuktiga miljöer. En kort stund av att man ignorerar mögelproblemet på plagget kan göra att man tappar hela plagget fullständigt.

Alla de nämnda anledningarna är säkert mer än tillräckliga för att du ska bestämma dig för att framgångsrikt tillsätta en mögelborttagningsprocess på textilen. Bara hälsoriken själv är en tillräcklig anledning till detta. Tänk bara på vad du vinner om du tar bort möglet från kläderna. Du kan då vara säker på att kläderna du har på dig verkligen skyddar dig och inte gör dig sjuk. Du kan också få kläder som håller längre och har en fräsch doft som inte skämmer ut dig eller förgiftar dig.

Men hur kan du få ett bra resultat? Dessa följande steg är de steg du bör ta för att få bort mögel.

 • Borsta bort möglet från kläderna. Gör det på ett sätt som inte skadar textilen. Det är också bättre om du gör detta utomhus. På så sätt så sprids inte sporerna inne i ditt hem.
 • Låt kläderna torka i solen.
 • Låt kläderna ligga i blöt i varmt vatten och tvättmedel för att få bort återstående mögel. Häng sedan tillbaka plagget i solen för att torka.
 • Skölj plagget i vatten. Om möglet är kvar försök med att applicera en blandning av blekmedel och vatten på det mögeldrabbade området.
 • Tvätta plagget genom att använda ditt vanliga tvättmedel och lägg till 6 cl vinäger för att få bort den dåliga lukten av möglet.
 • Avsluta med att tvätta plagget som vanligt och låt det torka i solen.

Sammanfattningsvis, mögel kan uppstå även på kläder. För att undvika att det förvandlas från ett användbart klädesplagg till en textil som orsakar sjukdomar, så bör man tillämpa en effektiv mögelborttagning.

Städartikel av städteamet på Flyttstädning Karlskrona