bra flyttips från erfarna flyttfirmor

Användbara tips för en lyckad flytt

Det är ett obestridbart fakta att flytta från ett ställe till ett annat inte är det lättaste. Det brukar innebära en hel del stress då man måste leta efter både en pålitlig och samtidigt billig flyttfirma. Satsa hellre på pålitlig än billig då de har god erfarenhet av varje steg på vägen, från packning, till lastning och transport plus mycket mer. Flyttarna är utbildade i sitt jobb och är verkligen experter på att flytta. Så för en säker och lyckad flytt satsa på en flyttfirma med erfaren personal. Nedan följer några tips från flyttfirmorna själva som kan komma väl till pass då du själv ska flytta.

Smarta flytt-tips från flyttfirmor

  • Gör en plan innan du flyttar: Man bör ha sin planering för sin flytt redo i god tid innan flyttdagen och den bör vara verklighetstrogen. Man bör ha med offerten från flyttfirman och planera för oförutsedda utgifter. Om man planerat väl innan flytten så slipper den bli så stressig.
  • Gör en lista på dina saker: Man bör göra en lista med olika kategorier på de saker man har och ska flytta, och på om de är ömtåliga eller inte. Efter den listan kan man sedan packa som sig bör. Ömtåliga tillhörigheter behöver särskild paketering.
  • Det är värt det att satsa på paketeringsmaterial av hög kvalité: Ju högre kvalité på paketeringsmaterialet desto mer skyddar det dina saker. Välj aldrig det billigare alternativet endast baserat på priset, utan gå efter kvalitén. Flyttkartonger av standardkvalité erbjuder gott skydd under en flytt.
  • Märk flyttlådorna väl: Om man märker sina kartonger väl med vad som är i kommer flytten bli mycket enklare. Många flyttfirmor erbjuder också etiketter gratis eftersom det också hjälper dem när de ska lasta i och lasta ur flyttbilen.
  • Klimatsäker packning: Man måste tänka på väder och vind då man packar sina saker. Det finns vattensäkra alternativ för till exempel elektronik.
  • Tänk på utrymmet: Försök att packa så bra som möjligt och utnyttja allt utrymme i kartongerna. Försök alltid att fylla upp tomrum då det många gånger kan hjälpa dig att spara pengar då du flyttar.

Dessa ovanstående flytt-tips kommer från pålitliga och erfarna flyttfirmor och kommer säkert att hjälpa dig att göra din flytt både säker och lyckad.

Fyll i formuläret på sidan gör en kostnadsfri offertförfrågan om du behöver hjälp med flyttstäd i Karlskrona.